Jaga:     
Kokka

Magus nädalavahetus: šokolaadi-metspähklipirukas

Magusasõltlasele on siin kõike – pähkleid ja sokolaadi ning krõbedat tainastki.

12 tk

Valmistusaeg 20 min + 30 min külmkapis + 40 min ahjus

Sul on vaja: 

150 g tumedat šokolaadi
150 g röstitud metspähkleid
1,5 dl suhkrut
3 sl kakaopulbrit
2 munakollast
1 munavalge
25 g soolast võid
2 sl tumedat rummi
jahu
400 g lehttainast

Tee nii: 

1. Haki šokolaad ja töötle koos pähklite, suhkru ja kakaoga kombainis puruks. Lisa munakollased, või, rumm ja sega ühtlaseks massiks.

2. Rulli tainas jahusel laual lahti ja lõika üks 26 cm ning üks 24 cm ketas. Tõsta väiksem ketas küpsetuspaberile ahjuplaadile.

3. Tõsta täidis peale, jättes 1 cm äärest vabaks. Klopi munavalge kergelt vahule ja määri sellega ääred.

4. Tõsta peale suurem ketas, vajuta käega nii, et õhku ei jääks vahele. Suru ääred kokku. Mässi pirukas küpsetuspaberisse ja pane 30 min külmkappi.

5. Kattesse lõika terava noaga u 1 cm vahedega sisselõiked.

6. Määri pealt munavalgega ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 min.

7. Kui pirukas hakkab pealt liialt pruunistuma, alanda ahju temperatuuri. 

(Foto: pexels.com )