Jaga:     
Kokka

Küüslaugused üheöökurgid

Krõmpsuvatest värsketest soolakurkidest ei saa iial isu täis. Võileivale, salatiks või niisama näksimiseks – alati on nad head. Kui valada kurgid üle jahtunud soolveega ja jätta otsad lõikamata, siis saab neid süüa 2–3 päeva pärast.

Valmistusaeg 10 min + pool päeva külmas vees + üleöö soolvees

Maksumus 3.75
Kalorsus 13 kcal / 100 g

2 kg väikesi kurke
1 l vett
3 sl soola
näpuotsaga suhkrut
u 10 mustasõstra- ja/või kirsilehte
paar mädarõikalehte
u 10 tillioksa
1 küüslaugupea

Pese kurgid ja pane pooleks päevaks jääkülma vette. Mõõda potti vesi, sool ja suhkur. Kuumuta keemiseni, tõsta pliidilt ja lase hetk jahtuda. Pese lehed ja nõruta-kuivata nii kurgid kui lehed. Lõika kurkidel mõlemalt poolt otsad ära. Koori küüslauguküüned. Lao nõusse pool lehtedest, tillivartest ja küüslauguküüntest. Lao kurgid purki vertikaalselt. Kata ülejäänud lehtede, tillivarte ja küüslauguga. Kalla peale kuum soolvesi. Aseta peale raskus ja lase öö läbi seista. 

(Matton Estonia)