Jaga:     
Kokka

Õpetus: kuidas valmistada marineeritud kukeseeni

Mahedas marinaadis kukeseened on lausa gurmeeroog. Sarnaselt võid valmistada ka puravikke või šampinjone. Piilu õpetust! 

Valmistusaeg 20 minutit.                  

Sul on vaja: 
1,5 l kukeseeni
Marinaad:                  
0,5 dl õli                  
1 dl vett                
1 sibul                  
2–3 küüslauguküünt                  
paar vürtsitera                  
2 loorberilehte                  
2–3 tl sinepiseemneid                
2–3 nelgitera                  
3 tl meresoola                
0,75 dl suhkrut                                  
1 dl valge veini äädikat                
4 dl valget veini

Tee nii: 

mõõda kastrulisse õli ja vesi ja kuumuta keemiseni. Lisa viilutatud sibul ja küüslauk. Lisa siis kõik ülejäänud ained, v.a äädikas ja vein. Hauta 7–8 minutit. Lisa marinaadi äädikas ja vein ning puhastatud kukeseened. Kuumuta veel 5 min ja pane purki.           

(Foto: Matton Estonia)