Jaga:     
Nipid

Kuidas säilitada köögivilju keldris?

Kõige parem on köögivilju säilitada paari soojakraadi juures pimedas keldris. Hea oleks, kui viljade koristamise ning säilitamise temperatuur oleks sarnane ning temperatuur ka säilitamisel ei kõiguks. Parema säilimise nimel tuleks viljad koristada kuiva ilmaga.
  • Kartulit ja kapsast võib säilitada just sel moel, näiteks kastides.
  • Peete ja porgandeid tuleks säilitada kihiti liiva- või turbakastides. Oluline on, et viljad ei puutuks üksteisega kokku. Ka porrulauku tuleks säilitada liiva sees, eelnevalt peaks sel aga lehed maha lõikama.
  • Kuna kaalikas kipub kergesti närtsima, tasuks seda niiskuse hoidmiseks säilitada kilega vooderdatud kastis. Lehed tuleks lõigata ära nii, et alles jääks 1,5 cm tüügas. Ära tuleks lõigata ka peajuur.
  • Õunu tuleks säilitada teistest viljadest eraldi ja ühe kihina madalates kastides. Köögiviljadega samas ruumis säilitades kahaneb nende säilivusaeg kiiresti.
  • Sibulaid, küüslauke ja kõrvitsaid tuleks säilitada kuivas ruumis.
Kui aga keldris säilitamise võimalust pole, tuleks köögiviljad tükeldada või riivida ning säilitada paraja suurusega portsjonite kaupa sügavkülmas.

0 kommentaari