Jaga:     
Kokka

Õpetus: tee ise päikesekuivatatud tomateid

Omaaia tomatitele pole vastast! Need on alati magusad ja tummised. Kui erinevad hoidised on valmis, aga vilju on veel alles, siis kuivata need ära ja pista purki!

Vaja läheb:

tomateid

soola

soovi korral kuivatatud ürte (basiilikut, oreganot, tüümiani)

oliiv- või rapsiõli

Tee nii:

Lõika tomatid pikuti sektoriteks ja puhasta seemnetest ja vedelikust.
Paiguta sektorid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, lõigatud osad ülespoole ja raputa maitseaineid peale.
Pista pann 12 tunniks 80 kraadisesse ahju. Iga 3-4 tunni tagant keera tomateid ümber ja suru neid lusikaga lamedaks.
Kuivatatud ja jahtunud tomatid pista purki ja kalla peale rapsi- või oliivõli.

NIPP!

Kui tahad, et tomateid saaks ka jõululaul pakkuda, säilita purke sügavkülmas!

(Foto: Matton Estonia)