Kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga

Poeriiulitele ning turulettidele on müügile tulnud kodumaine kõrvits. Patt oleks seda mitte ära kasutada. Valmista lihtsalt valmiv kõrvitsasupp soojendava ingveri ning kreemja Merevaiguga.

Vaja läheb:

1 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat

500 ml köögiviljapuljongit

200 g naturaalset "Merevaigu" sulatatud juustu

2 küüslauguküünt

jupp ingverit

1 sibul

oliiviõli

soola ja pipart

serveerimiseks kõrvitsaseemneõli, röstitud kõrvitsaseemneid ja tüümani

 Tee nii: 

Haki sibul, ingver ja küüslauk peenelt ning pruunista neid veidi paksupõhjalises potis, kuumas oliiviõlis klaasjaks. Hauta kõrvits puljongis pehmeks. Lisa lõpupoole, kui kõrvits on peaaegu pehme, ka sulatatud juust ja oliiviõlis pruunistatud sibul ning hauta segades veel veidi. Maitsesta soola ja pipraga ning püreeriblenderis, köögikombainis või saumiksriga. Serveeri kohe koos kõrvitsaseemneõli, kõrvitsaseemnete ja tüümianiga!

Nipp: Eriti toeka eine saad kui lisad supile pruunistatud suitsuliha või peekonit ja ciabattaviilud!

Kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga (Foto: Laura Strandberg)