2
fotot
Mõnus maitsekooslus. (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Tervislik amps peolauale: salat röstitud kõrvitsa, jõhvikate ja kitsejuustuga

Küpsetatud kõrvits ja kitsejuust maitsevad koos imehästi. Naudi värvilist salatit koos sõpradega!

Neljale, 40 minutit

Sul on vaja: 

400 g kõrvitsat
30 ml oliiviõli
jahvatatud meresoola

100 g pekanipähkleid
200 g kitsejuustu
kimp lehtsalatit

paar peotäit rukolat
30 g kuivatatud jõhvikaid

kaste:

2 sl punaveiniäädikat

1 tl sinepit
40 ml oliiviõli
pipart

Tee nii: 

1. Rösti ahjus kõrvitsakuubikud. Selleks puhasta ja tükelda kõrvits. Laota tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda üle küpsetamiseks mõeldud oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Küpseta kõrvitsakuubikuid 200kraadises ahjus 20 minutit, vahepeal korra segades.

2. Haki jämedalt pekanipähklid ja tükelda juust.

3. Rebi salat kandikule. Laota peale rukola, kõrvitsatükid, kitsejuust, pekanipähklid ja jõhvikad.
4. Sega väikses kausis kokku kõik kastme koostisosad.
5. Piserda kaste salatile. Soovi korral sega kergelt läbi. Serveeri kohe!

Hea teada!

Küpseta kõrvits varem valmis! Kui sulle kitsejuust ei maitse, kasuta selle asemel fetajuustu. 

Mõnus maitsekooslus. (Foto: Laura Strandberg)