2
fotot
Appi, kui hea! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Eksootiline maius: vaarikapuding tšiiaseemnete ja pähklivõiga

Kui sügavkülmas on veel vaarikaid, tee neist mõnus ja tervislik magustoit!

Retsept on mõeldud kahele.

Valmistamiseg: 15 minutit + maitsestumisaeg (vähemalt 1 tund)

Sul on vaja: 

250 g vaarikaid
2 tl vanillisuhkrut

6 tl kookoshelbeid
6 tl tšiiaseemneid
500 ml mandlipiima
pähkli- või mandlivõid
kaunistamiseks värskeid mündilehti, kanepiseemneid, marju, kiivit ja kookoslaaste

Tee nii: 

1. Purusta vaarikad kahvliga.
2. Sega vaarikatega vanillisuhkur, kooskoshelbed ja tšiiaseemned. Seejärel sega hulka ka piim.
3. Vala segu klaasidesse ja jäta vähemalt tunniks, veel parem üleöö külmikusse.
4. Serveerides lisa peale kiht pähklivõid.
5. Kaunista kookoslaastude, kanepiseemnete, kiivitükkide, värskete marjade ja mündiga!

Hea teada!

Vaarikate asemele sobivad ka teised marjad, näiteks mustikad! 

Appi, kui hea! (Foto: Laura Strandberg)