2
fotot
Värviliste munade asemel. (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Lihavõttelauale: kolme kattega munad

Mõnusalt rikkalikud ja värvilised ampsud sobivad hästi peolauale.

18 munapoolikut, valmistusaeg 1 tund

Munad vürtsika täidisega

Sul on vaja: 

3 muna
1,5 sl vahukoort
1,5 sl majoneesi
0,5 tl paprikapulbrit
0,5 tl Cayenne’i pipart
0,5 tl karrit
0,5 tl jahvatatud meresoola
1 tl sidrunimahla
kaunistamiseks lõhetükikesi, kalamarja, paprikat või hakitud punast sibulat

Tee nii: 

1. Keeda mune 8 minutit.
2. Poolita need ja eemalda munakollased.
3. Vahusta tassis või väiksemas kausis koor.
4. Suru munarebud läbi sõela ning sega koore ja majoneesiga.
5. Maitsesta munamass maitseainete ja väikse sortsu sidrunimahlaga ning tõsta munapoolikutesse.

Munad pasteeditäidisega

Sul on vaja: 

3 muna
3 sl head pasteeti
1,5 sl toasooja toorjuustu
1,5 sl majoneesi
0,5 tl jahvatatud meresoola
kaunistamiseks maitserohelist ja punast sibulat

Munad kalamarjatäidisega

Sul on vaja: 

3 muna
1,5 sl kala- või valgumarja
1,5 sl majoneesi
1 sl hapukoort
veidi peenelt hakitud tilli
0,5 tl jahvatatud soola
kaunistamiseks kala- või valgumarja ja maitserohelist

Tee nii: 

1. Keeda mune 8 minutit.
2. Poolita need ja eemalda munakollased.

3. Sega munakollastega kõik katteained ning tõsta munapoolikutesse. 

Hea teada! 

Tõsta täidis keedetud munavalgetesse kahe kuuma vette kastetud teelusikaga või pigista tordipritsiga. 

Värviliste munade asemel. (Foto: Laura Strandberg)