2
fotot
Siidine jook sobib suurepäraselt nädalavahetusel nautimiseks. (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Kohvijook šokolaadikastme ja kookosvahuga

Luksusliku kohvijoogi nimel pead küll veidi vaeva nägema, kuid tulemus tasub end kuhjaga ära. Siidine jook ergutab ja on mõnusalt tummine.

Kahele, valmistusaeg 40 minutit

Sul on vaja: 

1 dl + 0,5 dl kookoslaaste

40 g kakaod
100 g üleöö leotatud datleid

2 tl oliiviõli

150 ml kuuma vett
veidi jahvatatud meresoola

100 g kookoskreemi
50 ml + 150 ml kookospiima

1,5 dl kanget kohvi
2 tl + 2 tl vedelat mett
1 (mahe)apelsini riivitud koor

Hea teada!

Kui soovid eriti külma jooki, lisa blenderisse ka jääkuubikuid.

Tee nii: 

1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Rösti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kookoslaastud kuldpruuniks. Kontrolli aeg-ajalt, et need liialt ei pruunistuks.
3. Blenderda siidiseks massiks kakao, leotatud datlid, oliiviõli, kuum vesi ja meresool.
4. Mikserda tugevaks vahuks kookoskreem, 50 ml kookospiima ja 2 tl mett ning vahetult enne valmimist lisa apelsinikoor. Pane segu serveerimiseni külma.
5. Blenderda ühtlaseks 150 ml kookospiima, kohv, 2 tl mett, suurem osa šokolaadikastmest ja 1 dl kookoslaaste.

6. Vala jook klaasidesse, kaunista kookoskoore, järelejäänud kookoslaastude ja šokolaadikastmega! Serveeri kohe. 

Siidine jook sobib suurepäraselt nädalavahetusel nautimiseks. (Foto: Laura Strandberg)