2
fotot
Ampsa rõõmuga! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Kevadiselt värske: võileivatort tuunikala ja makraga

Valmista võileivatort, mis maitseb ka neile, kes reeglina soolastest tortidest ei vaimustu. 

Valmistusaeg 45 minutit + 24 tundi maitsestumisaeg. 

Sul on vaja:

1 päts viilutatud röstsaia
pool pätsi viilutatud röstleiba

Tuunikalatäidis:

8 marineeritud kurki

2 tuunikalakonservi vees

poole sidruni mahl

4 sl paksu majoneesi
250 g hapukoort

tilli

Makratäidis:

200 g makrat
5 keedetud muna

200 g riivjuustu

4 sl majoneesi
400 g 20%-list hapukoort

soola

Kaunistamiseks

segu 200 g sulatatud juustust ja 4 sl majoneesist

keedetud muna

tilli
peterselli
kollast paprikat

sidruniviile

kalamarja

Tee nii:

1. Sega kokku viilutatud makra, hakitud muna, riivjuust, majonees ja hapukoor ning maitsesta soolaga.
2. Haki väikesteks kuubikuteks marineeritud kurk ja sega kokku nõrutatud tuunikala, sidrunimahla, majoneesi, hapukoore ja värske hakitud tilliga.

3. Lao suuremale kandikule 4 x 2 saiaviilu ja kata poole koguse makratäidisega. 4. Aseta peale üks kiht röstleibu ja kata poole koguse tuunikalatäidisega. Seejärel lao saiakiht ja kata see makratäidisega. Viimasena lao röstleivakiht ning määri see tuunikalatäidisega.

5. Pane tort ööpäevaks külmkappi.

6. Enne serveerimist kata tort pealt sulatatud juustu ja majoneesi seguga ning kaunista meelepäraselt!

Hea teada!

Kui soovid torti samal päeval pakkuda, siis kasta saiad hetkeks puljongisse või piima!

PS! 

Soovi korral tee tort ühe täidisega. Sel juhul kahekordista täidise koostisained. 

Ampsa rõõmuga! (Foto: Laura Strandberg)