2
fotot
Kavalad grillvardad. (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Mõte grillpeoks: magusad ja soolased grillvardad

Kaks põnevat ja maitseküllast grillvarda retsepti, mida nädalavahetusel liha kõrvale sussitada. 

Neljale, valmistusaeg 40 minutit

Sul on vaja: 

Grillitud hiidkrevetid tomatitega

500 g kooritud hiidkrevette

200 g kirsstomateid
2 sl oliiviõli
2–3 sl pestot

punt peterselli
jahvatatud meresoola ja pipart

Grillitud virsikud ja murelid

500 g mureleid

3–4 virsikut
30 g võid
80 g vedelat mett

0,5 tl kaneeli

serveerimiseks vanillijäätist

Tee nii: 

Krevetid

1. Sega kõik komponendid kausis kokku ja lase 15 minutit maitsestuda.
2. Lükka puutikule kordamööda krevetid ja kirsstomatid.

3. Grilli vardaid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2,5–3 minutit, kuni krevetid muutuvad roosaks.

Magusad

1. Poolita murelid ja eemalda kivid.

2. Pese ja tükelda ka virsikud.
3. Aja puuviljad vaheldumisi vardasse ja grilli keskmisel kuumusel 10–15 minutit, kuni need pruunistuvad. Lase veidi jahtuda.

4. Sulata väikses potis või, segades hulka ka mee ja kaneeli. Kohe kui need on kokku sulanud, eemalda kaste tulelt ja kata puuviljad mõlemalt poolt mee ja või seguga, jättes veidi kaunistuseks.

5. Serveeri puuviljavardaid jäätise ja järelejäänud meeseguga! 

Kavalad grillvardad. (Foto: Laura Strandberg)