2
fotot
Mõnus amps, mida piknikule kaasa võtta! (Foto: Laura Strandberg )
Jaga:     
Kokka

Kihiline purgisalat

Purgisalat on värviline, tervislik ja maitsev ning sisaldab rohkelt valku. Soovi korral võid selle eelmisel päeval valmis teha.

Sul on vaja: 

200 g kikerherneid
200 g brokoliõisikuid
200 g keedetud kinoad
160 g maisi
160 g herneid
160 g viigimarjaviile või riivitud porgandit
120 g röstitud kõrvitsaseemneid

120 g riivitud parmesani
100 g spinatit

Kaste:

50 ml oliiviõli
2 sl punaveiniäädikat
1–2 purustatud küüslauguküünt

veidi jahvatatud meresoola

Tee nii: 

1. Sega kastmeks kokku kõik selle koostisosad.
2. Tõsta salati komponendid purki järgmiselt: pane igasse purki veidi kastet, sinna peale laota kihiti kikerherned, brokoliõisikud, kinoa, mais, herned, porgand, seemned, parmesan ja spinat.

3. Enne söömist võid purki raputada!

Hea teada!

Ükskõik millist purgisalatit sa teed, alusta salati purki panemist kastmest. Seejärel tõsta purki veerikkad köögiviljad ja üles jäta kuivemad koostisosad. 

Mõnus amps, mida piknikule kaasa võtta! (Foto: Laura Strandberg )