2
fotot
Kas ei näe mitte isuäratav välja? (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Valmista külalistele: erineva kattega bruschetta’d

Bruschetta’d valmivad kiirelt ja on imemaitsvad. Neid tehes saad ka arvestada seltskonna erinevate maitse-eelistustega. Siin on kolm põnevat kooslust. 

Sul on vaja: 

põhjaks ciabatta-saiu

Bruschetta’d kitsejuustu ja peediga

1 väiksem keedetud peet
200 g kitsejuustu
rukolat
veidi röstitud seedermänniseemneid

Marinaad:

100 ml külmpressitud oliiviõli

1 küüslauguküüs
1 sl palsamiäädikat
veidi punet

Tee nii: 

1. Sega marinaadiks kokku oliiviõli, peenelt hakitud küüslauk, palsamiäädikas ja hakitud pune.
2. Viiluta peet õhukeselt ja pane paariks tunniks marinaadi.

3. Aseta ciabatta’dele kitsejuustuviilud, sinna peale peediviilud, paar rukolalehte, seedermänniseemneid ja veidi peetidest üle jäänud marinaadi.

Bruschetta’d prosciutto ja meloniga

Sul on vaja:

oliiviõli
4 õhukest prosciuttoviilu

veerand melonit
palsamiäädikat

Tee nii: 

Nirista röstitud ciabatta’le veidi oliiviõli, laota peale singiviilud ja õhukesed meloniviilud. Piserda peale palsamiäädikat.

Bruschetta’d ricotta ja pirniga

Sul on vaja: 

4 sl ricotta’t
1 suur pirn
peotäis Kreeka pähkleid

mett
soola ja pipart

Tee nii: 

Määri röstitud ciabatta’le ricotta ning maitsesta veidikese soola ja pipraga. Juustule aseta õhukesed pirniviilud ja hakitud Kreeka pähklid. Nirista peale meetriibud.

Kas ei näe mitte isuäratav välja? (Foto: Laura Strandberg)