2
fotot
Värske ja toitev eine. (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Imeline peedi-fetasalat leivakrutoonitega

Peedi ja feta kooslus on alati kindla peale minek. Salat on ideaalne ka sõpradele pakkumiseks!

Sul on vaja:

5–6 peeti
20 + 20 ml oliiviõli küpsetamiseks

150 g seemneleiba
3 küüslauguküünt
250 g fetajuustu
väike peotäis seedermänniseemneid

50 ml esimese külmpressi oliiviõli
25 ml veiniäädikat
jahvatatud meresoola
punt lehtsalatit
veidi tüümiani

Tee nii:

1. Viiluta peedid ja sega need kokku küpsetamiseks mõeldud 20 ml oliiviõli ja soolaga. Rösti peete 180kraadises ahjus, kuni need on küpsed ja kergelt pruunistunud.

2. Võimalusel mahuta koos peetidega ahju ka õhukeselt viilutatud seemneleib, mis on segatud 20 ml oliiviõli ja kahe purustatud või peenelt hakitud küüslauguküünega.

3. Tükelda fetajuust.
4. Rösti seedermänniseemned kuumal pannil.
5. Haki peeneks viimane küüslauguküüs ja sega külmpressitud oliiviõli, veiniäädika ja vähese jahvatatud meresoolaga.
6. Rebi salat tükkideks, laota vaagnale ja sega poole kastmekogusega. Laota peale röstpeediviilud, röstleib ja fetakuubikud. Nirista peale ülejäänud kaste ning puista üle seedermänniseemnetega. Kaunista salat tüümianiokstega ja serveeri kohe!

PS! Proovi feta asemel ka kitsejuustu!

Värske ja toitev eine. (Foto: Laura Strandberg)