2
fotot
Kook kõhtu! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Koogiklassika: mandlikattega õuna-kohupiima-purukook

Kohupiim ja õunad koogis on klassika, millele on raske ära öelda. Ka selle koogi hõrgutav lõhn kutsub juba ammu enne valmimist magustoitu kööki ootama!

Sul on vaja:

200 g võid
100 + 100 g suhkrut
5 dl jahu
1 tl soola
1 tl soodat
300 g õunu
1 tl kaneeli
100 g röstitud mandlilaaste

400 g rosinatega kohupiima

300 g hapukoort
6 muna
1 mahesidruni koor

Tee nii:

1. Haki või 100 g suhkruga segamini.
2. Lisa või-suhkrusegule soola ja soodaga segatud jahu ning töötle kõik käte või kombainiga ühtlaseks. Suru 3⁄4 purutainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või koogivormi põhja.
3. Koori ja puhasta õunad ning lõika kuubikuteks või viiluta. Sega need kaneeli ja 60 g mandlilaastudega.
4. Mikserda kokku kohupiim, hapukoor ja 100 g suhkrut ning lisa mikserdades ükshaaval munad. Sega hulka ka riivitud sidrunikoor.
5. Tõsta põhja peale õunad, vala üle kohupiimaseguga ja raputa peale ülejäänud tainapuru.
6. Kata kook fooliumiga ja tõsta 180kraadisesse ahju küpsema. Pärast 25 minutit eemalda foolium, kata kook järelejäänud mandlilaastudega ja küpseta veel umbes 30 minutit. Serveeri külma piimaga!

Kook kõhtu! (Foto: Laura Strandberg)