2
fotot
Mõnus amps eksootikat. (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Õhtusöögiidee: vürtsikas Vietnami lihasupp ehk pho bo

Vürtsikas ja köögivilju täis supp on mõnus ja kõhtu täitev eksootiline elamus. 

Sul on vaja:

pöidlasuurune jupp ingverit

1 sibul
3 + 3 küüslauguküünt
1 tšillipipra kaun

2 tähtaniisi
3 tera nelki
1,5 l puljongit
400 g viilutatud veisesisefileed
1 sl oliiviõli
1 sl võid
1,5 sl suhkrut
1,5 sl kalakastet
300 g riisinuudleid
100 g spinatit
100 g šampinjone
100 g oaidusid
2 porgandit
2 laimi
soola

veidi rosmariini ja tüümiani

koriandrit ja peterselli

Tee nii: 

1. Koori ja haki peenelt ingver, sibul, küüslauk ja tšilli.

2. Aja paksupõhjalises potis oliiviõli kuumaks ja kuumuta selles mõni minut keskmisel tulel ingverit, sibulat, küüslauku ja tšillit koos aniisi ja nelgiteradega.

3. Lisa potti kuum puljong ja lase leemel madalal tulel 15–20 minutit maitsestuda.

4. Pruunista soola ja pipraga hõõrutud veise leed kuu- mas oliiviõlis neljalt küljelt umbes 1,5 minutit, lisades vahepeal pannile ka kuhjaga supilusikatäie võid ja kolm küüslauguküünt. Soovi korral maitsesta liha värske ros- mariini ja tüümianiga. Seejärel küpseta liha ahjus 200 kraadi juures umbes 11 minutit. Nii jääb veiseliha seest pooltoores ja säilivad selle head maitseomadused.

5. Kurna puljong, lisa suhkur ja kalakaste ning vaja- dusel veidi soola.
6. Jaga nuudlid kaussidesse. Olenevalt sordist pead need varem valmis keetma. Tõsta nuudlite peale spi- nat ja viilutatud seened ning kalla peale kuum puljong.

7. Raputa supile idusid ja riivitud porgandit. Tõsta peale veise leelõigud. Soovi korral puista peale ka veidi peterselli või koriandrit ja serveeri suppi kohe koos värskete laimisektoritega!

Mõnus amps eksootikat. (Foto: Laura Strandberg)