2
fotot
Jaga:     
Blogid | Jazzino

Kokka: rabarberi-müslibatoonid

Kristi heade maitsete blogist .jazzino. õpetab sel nädalal valmistama imemaitsvaid, tervislikke ja mahlaseid rabarberi-müslibatoone. Proovi järele!

Suvine aeg tähendab minu jaoks mööda Eestit ringisõitmist - nii palju kui võimalik. Kui nädala keskel hoiavad toimetused mind Tallinnas, siis nädalavahetustel põrutan suurima heameelega kuhugi kuuskede vahele. Piknikud-väljasõidud on suve lahutamatu osa ning need müslibatoonid on ideaalsed karbis kaasa võtta, et köögi ja söögitoa kaitsvast keskkonnast väljapool nautida. Hooajale kohaselt on kaerahelbenäksi jõudnud ka mahlased rabarberitükid, mille võib aga asendada näiteks pohlade või muude hapude marjadega, kui neid kodus olemas on, või marjad võib ka täiesti ära jätta - saad lihtsalt mõnusad maapähkli-kaerahelbekangid.  

Eelmisel nädalavahetusel rentisime Autolevi lehelt auto ning käisime Pärnus ja Viljandis just ühel sellisel "avasta Eestit ja käi sõpradel külas" tiirul. Esimest korda elus rentisin Eestist auto, ning kuigi natuke komplikatsioone tagasisõidul tekkis (loe: auto läks katki), lahendas omanik selle väga kenasti, tulles meile terve autoga vastu ning vahetades meiega autod ära, nii et meie saime ikkagi töötava masinaga linna tagasi tulla. Ei teinud halvasti parkides avariid ega ei olnud süü minu juhtimisoskuses, kuigi selline mulje võiks eelmisest lausest jääda! Lihtsalt miski mootoris, mis juba mõnda aega oli vahetust tahtnud, otsustas lõpuks puhkusele minna. Nii et alates Viljandist terve tagasitee mootorituli põles ning auto oli avariimode'is ega pöördeid üle 2000 ei lasknud. Nii me siis sealt Tallinna poole podisesime, ohutuledega ja suurim kiirus 75 km/h. Kui aus olla, siis sel hetkel küll ei oleks mõnest müslibatoonist ära öelnud. :D

Haa, aga ega katkine auto ei olnud päeva tipphetk. Ikka ilus loodus, Pärnus hommikupudru otsinguil Pai kohviku uksel olev silt "sulgeme kell 10:30, näeme rannas!" (muide, päris mõnus puder oli, koduse õuna-kaneelimoosiga!), sõprade tagaaias murus istumine ja grillimine, Pärnu rannas kollaste "hüppa-käsipidemeist-kinni-ja-lenda" kiikedega gravitatsiooni eiramine, vahepeal kähku poest läbi hüppamine, et seljasolevad pikad riided suvisemate isendite vastu vahetada ja mida kõike muud. Ikka hämmastav, kui palju saab ühte päeva mahtuda!  



Rabarberi-müslibatoonid
11x32 cm vorm

  • 200 g täistera kaerahelbeid
  • 40 g agavvisiirupit või vedelat mett
  • 150 g rabarberit
  • 2 muna
  • näpuotsatäis soola
  • 3 sl maapähklivõid
  • 2 sl mandlilaaste

Sega kaerahelbed siirupi või vedela mee, soola ja veidi vesivannil või mikrolaineahjus kuumutatud (et vedel konsistents saada) maapähklivõiga. Kui maapähklivõid ostad, vaata kindlasti, et tegu oleks vähemalt 95% pähkleid sisaldava võiga - pahatihti tahetakse neile hirmsas koguses suhkrut ning õli lisada, kuid naturaalne, ainult pähkleid sisaldav või on parim. Klopi juurde munad ning suru kolmveerand segu küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi või kandilise quiche'ivormi põhja. 

Pese ja haki rabarber ning vala põhjale. Sega ülejäänud kaerahelbesegu mandlilaastudega ning puista rabarberile. Suru märja käega segu tihedamaks ning küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni kaerahelbed on pealt helekuldsed. Lase täielikult jahtuda ning kõika kas kangideks või ruutudeks. 

Vahvat piknikku!

GoGo Penguin ja nende "Hopopono".

Vaata blogi lähemalt SIIT

(Foto: jazzinokitchen.blogspot.com)