Palun veel! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Valmista pidulauale: maasika-rabarbrikrõbedik

Lihtsalt valmiv krõbedik on tervislik ja mõnus, nii et patt on see proovimata jätta. Vormi serveerides tõsta taldrikule sulama ka jäätisepall.

Sul on vaja:

300 g maasikaid

300 g rabarbrit

2+2sl mett

200 g mandleid

150 g kaerahelbeid

1,5 sl võid

1 tl vanilliekstrakti

1 tl kaneeli

Tee nii: 

1. Tükelda maasikad ja kooritud rabarbrid jämedalt ning sega meega.

2. Aseta maasika-rabarbrisegu ühte suurde või mitmesse väikesesse ahjunõusse.

3. Purusta mandlid ja sega need kaerahelveste, 2 sl mee, sulatatud või, vanilliekstrakti ja kaneeliga.

4. Laota kaerahelbe-mandlisegu ühtlaselt maasikatele ja rabarbritele.

5. Tõsta vorm 180kraadisesse ahju ja küpseta seda 20–25 minutit, kuni kook on pealt krõbe ja kuldse jumega.

Hea teada!

Maasikate asemel sobivad rabarbri kõrvale ka apelsinid!

Palun veel! (Foto: Laura Strandberg)