Jaga:     
Kokka

SIIN on suve toitvaima salati retsept!

Värvikireva ja tervisliku salati teeb eriti nauditavaks vürtsikas pähklikaste. Seda saab väga hästi kasutada ka teistes toitudes majoneesi asemel.

Sul on vaja:

2 keskmist bataati
oliiviõli praadimiseks
1 tl kaneeli
2 küüslauguküünt
250 g musti purgiube
2 küpset avokaadot
1 laimi mahl
punt peterselli
100 g lehtkapsast
300 g keedetud kinoad
200 g kirsstomateid
punt rohelist sibulat
jahvatatud meresoola ja pipart

Kaste:

100 g India pähkleid

60 g kuuma vett
poole sidruni mahl

1 küüslauguküüs

1 tl tšillihelbeid
1,5 sl oliiviõli
jahvatatud meresoola

Tee nii:

1. Pane kastme tegemiseks pähklid kuuma vette likku.
2. Koori ja tükelda salati jaoks bataadid. Sega need kokku oliiviõli, kaneeli ja soolaga ning rösti ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures, kuni kuubikud on pehmed ja kuldsed.

3. Koori ja haki küüslauguküüned peeneks ning kuumuta neid oliiviõlis koos ubade ja vähese soolaga.
4. Purusta kahvliga avokaado, puista neile samal ajal veidi soola, pipart, hakitud peterselli ja piserdades laimimahla.

5. Jätka kastme tegemist. Kurna pähklid ja purusta kõik kastme koostisained kannmikseris kreemiseks kastmeks.
6. Rebi kapsas tükkideks ja jaga see koos kinoa ning pooleks lõigatud kirsstomatitega kaussidesse. Tõsta peale maguskartulikuubikud, oad ja avokaadopüree. Nirista peale kaste, puista üle hakitud rohelise sibulaga ja serveeri kohe!

(Foto: Laura Strandberg)