Jaga:     
Kokka

Valmista perele üks toitev ja tervislik hapukapsa-quiche

Toitev ja maitsev lahtine pirukas viib keele alla ning seda tahetakse sinu peres tõenäoliselt varsti jälle teha!

Sul on vaja:

Põhi:

1,5 dl odrajahu

1,5 dl nisujahu

0,5 tl soola
140 g võid

4 sl külma vett

Täidis:

1 keskmine sibul

250 g hakkliha
100 g suitsuliha, peekonit või suitsuvorsti
300 g hapukapsast

1,5 dl vett

oliiviõli praadimiseks

suhkrut
soola ja pipart

Kate:

2 muna
130 g hapukoort
100 g riivitud juustu

Tee nii:

1. Sega sool ja jahud ning näpi hulka või. Lisa külm vesi ja sõtku kõik ühtlaseks. Rulli tainas lamedaks ja vooderda sellega küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga ahjuvorm ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Prae kuumas oliiviõlis sibul ja hakkliha. Kui need on peaaegu valmis, lisa pannile tükeldatud suitsuliha ja peagi ka hapukapsas. Lisa vesi, maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning lase umbes 10 minutit madalal kuumusel podiseda, jättes kapsa poolkrõmpsuks.

3. Vala kapsa-lihasegu põhjale.
4. Klopi munad kergelt lahti, lisa hapukoor ja riivjuust ning vala sellega kogu vorm üle.
5. Küpseta pirukat 170kraadises ahjus 45 minutit või kuni see on omandanud kuldse jume.

(Foto: Laura Strandberg)