Jaga:     
Kokka

Suvikõrvitsaviilud avokaadokreemi ja kala või krevettidega

Avokaado ja suvikõrvits koos sortsu laimiga maitsevad juba niisamagi väga hästi. Parmesan ja tšillised krevetid või kuumsuitsulõhe sobivad punti aga valatult!

Sul on vaja:  

200 g kirsstomateid
veidi palsamiäädikat

2 + 2 tl küpsetamiseks sobivat oliiviõli
400 g tiigerkrevette

1,5 tl tšillihelbeid
1 laim
2 küpset avokaadot

2 suvikõrvitsat
60 g parmesani
jahvatatud meresoola

jahvatatud pipart

Tee nii: 

1. Sega poolitatud kirsstomatid palsamiäädika ja 2 tl oliiviõliga ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 10 minutit. Võid korraga küpsema tõsta ka terve tomatikobara.

2. Sega krevetid tšillihelveste, poolest laimist pigistatud mahla, 2 tl oliiviõli ja meresoolaga ning lase 30 minutit seista. Seejärel grilli krevette grillpannil mõlemalt poolt 2–3 minutit ja aseta kõrvale.

3. Vajuta avokaadod kahvliga puruks ja sega teise laimipoole mahla, soola ja pipraga.

4. Viiluta suvikõrvitsad õhukeselt ja auruta neid väheses vees paar minutit, jättes need parajalt krõmpsuks.

5. Sega suvikõrvitsaviilud avokaadokreemiga ja tõsta serveerimiskaussidesse. Lisa peale tomatid, krevetid ja parmesan ning serveeri kohe!

(Foto: Laura Strandberg)