Jaga:     
Kokka

Õhtusöögiidee: lihtsad kapsarullid seentega

Üllata oma peret veidi teistsuguste kapsarullidega – pane hakkliha asemel täidisesse värskeid seeni ja küpseta rooga tomatikastmes.

Sul on vaja:

1 porgand

300 g kukeseeni, puravikke või šampinjone

2 dl keedetud riisi

1 sl võid

50 g riivjuustu

5 kapsalehte

400 g purustatud tomateid

soola, pipart, basiilikut

Tee nii:

1. Riivi porgand jämeda riiviga.

2. Pane hakitud seened kuivale pannile ja kuumuta, kuni vedelik on aurustunud. Lisa seentele riivitud porgand, keeduriis ja 1 sl võid ning prae mõni minut, kuni porgand on kergelt pehme. Maitsesta täidist soola ja pipraga. Lase riisisegul jahtuda ja lõpuks sega juurde riivjuust.

3. Aja potis vesi keema ja aseta kapsalehed ühekaupa sellesse umbes minutiks keema. Tõsta lehed nõrguma ja jahuta. Kui kapsalehel on väga suured rootsukohad, lõika need välja.

4. Aseta kapsaleht taldrikule ja tõsta selle keskele täidist. Voldi kapsas külgedelt kokku ja keera rulli. Tõsta kapsarullid ahjuvormi nii, et voltimiskoht jääb rulli põhja alla.

5. Tomatikastme tegemiseks pane potti purus­tatud tomatid, rebi sisse basiilikut, maitsesta kastet soola­-pipraga. Keeda segu mõni minut, et tomatikaste maitsestuks. Kalla kaste kap­sarullidele ja küpseta neid 200kraadises ahjus u 30 minutit.

Hea teada!

- Kasuta täidises suši­ või pudruriisi, sest need on klee­puvad ega pudene erinevalt sõmerast riisist laiali.

- Täidisesse sobib väga hästi ka Hiina viie vürtsi segu ja to­matikastmesse tšillipulber.