Jaga:     
Nipid

Valmistad hoidiseid? 4 viisi, kuidas purke steriliseerida

Käes on aeg saadused purki panna! Et hoidis riknema ei läheks ja kaua värske püsiks, järgi neid häid nippe.

Purke saad steriliseerida... 

Ahjus. Aseta purgid ahjurestile, purgisuud allpool. Säti ahi 100 kraadi peale ja kuumuta purke 15–20 minutit.

Keevas vees. Vala keev vesi kaussi ja keeruta purke selles nii, et kogu purk oleks vees ste- riliseeritud. Tõsta purgid kausist välja kahvli või köögitangidega, et mitte käsi kõrvetada.

Veeaurus. Hoia purke näpitsatega 2–3 minutit keeva vee kohal.

Mikrolaineahjus. Täida veerand purki veega ja lase vesi mikrolaineahjus keema. Võta purgid välja, kallutades keevat vett purgis nii, et kogu purk oleks steriliseeritud.

PS! Purke ei tasu pärast keevas vees steriliseerimist kuivatada! Muidu võivad purgi külge jääda väikesed käterätiku- või paberihelmekesed.

(Foto: Pixabay)