Jaga:     
Kokka

Sombuse ilma magustoit: lihtne šokolaadikook tšilliga

Pisut särtsakas suussulav kook on ideaalne romantiliseks filmiõhtuks.

Sul on vaja:

300 + 100 g šokolaadi

6 muna
2 cm jupp tšillit
marju

Tee nii:

1. Sulata 300 g šokolaadi veevannil või mikro­laineahjus.
2. Eralda munakollased ja ­valged. Vahusta muna­ valged tugevaks vahuks.
3. Sega munakollased koos peeneks hakitud tšilliga sulatatud šokolaadi sisse ja sega segu kergelt mu­navalgevahu sisse. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
4. Küpseta beseed 170kraadises ahjus umbes 25 minutit või kuni tainas on seest veel veidi niiske, kuid pealt juba krõbe.
5. Sulata 100 g šokolaadi.
6. Lõika koogipõhi kuueks tordiviiluks. Aseta kaks viilu koogitaldrikule ja jaga nende vahel pool šoko­laadist. Aseta peale teine beseekiht ja määri neile järele jäänud šokolaad. Kata šokolaad viimaste be­seeviiludega ja tõsta koogi kõrvale meelepäraseid marju! Naudi küpsetist kohe.

Hea teada!

Valmista koogipõhjad juba eelmisel päeval. Nii jääb söömispäevaks vaid šokolaadi sulatamise ja kihtide ladumise vaev.

(Foto: Laura Strandberg)