Nipid

3 lihtsat nippi moosi paremaks säilimiseks (1)

Pille Enden, Kodukiri, 25. juuli 2019, 18:07
Hoidiste pikaajaliseks säilimiseks on hästi oluline puhtus. Foto: Pixabay / Pexels
Kätte on jõudnud hoidiste tegemise aeg ning mis oleks talvel parem kui üks mõnus ja suvise mekiga moos. Kuidas aga moosi säilitada, annab nõu Pille Enden.

  • Moosi keetmisel tekkinud vaht sisaldab mikroobe, mis lühendavad säilivusaega. Seepärast eemalda keetmisel tekkiv vaht hästi hoolikalt ning lõpeta keetmine alles siis, kui vahtu enam ei teki.
  • Täida purgid korralikult, et ei jääks tühja õhuruumi, mis soodustab bakterite teket.
  • Hoidiste pikaajaliseks säilimiseks on hästi oluline puhtus. Pese viljad ja marjad väga hoolikalt. Steriliseeri purgid ja kaaned kas keevas vees või 100-kraadises  ahjus.

Samal teemal

23. juuli 2019, 06:41
RETSEPT | Šokolaadimekiga mustsõstramoos
9. juuli 2019, 12:37
HOIDISTAMINE | Valmista mündisiirupit, kirsimoosi ning värsket hapukurki!
2. juuni 2019, 20:41
HOIDISTAMINE | Pista juba praegu purki maitseid, et ka talvel kevadet ja suve tunda!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
kadi.saar@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee