Nipid

NIPID | Tõenäoliselt oled alati kartuleid valesti keetnud (7)

Pille Enden, 29. november 2018, 12:57
Nii saad ideaalsed kartulid freeimages.com
Kartulikeetmine pole lihtsalt vesi, kartulid ja sool. Esiemadel on olnud varuks mõned kavalad nipid. 

  • Kartulit peab keetma kiiresti ja ägedal tulel. Mida aeglasemalt kartulid keevad, seda enam lähevad nad vesiseks.
  • Kartulid keevad kiiremini pehmeks, kui lisada keeduvette törts õli.
  • Hea maitsega kartulid saad, kui lisad keeduvette killukese võid ja maitserohelist.
  • Et koorega kartul keemisel ei lõheneks, vala keeduvette pisut äädikat.
  • C-vitamiini kadu saab tunduvalt vähendada, kui panna kartul keema kuuma vette.  

Allikas: Kodukiri

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee