Kodu ja Aed

Tervendaja kõrvits - rahvameditsiinis on sellel juurviljal suur tähtsus 

Pille Enden, Kodukiri, 21. september 2018, 17:25
 Foto: freeimages.com
Kõrvitsate ravitoimet on siiamaani ilmselgelt alahinnatud. See saagikas taim ja mitmekülgselt  kasutatav maitsev köögivili on lisaks kõigele ka efektiivne tervistaja. Rahvameditsiinis on kõrvitsa viljaliha tuntud kui neerude- ja põietegevuse parandaja ning mõjus vee-eemaldaja. Kõrvits sobib südame- ja veresoontehaigetele tursete vähendajaks. Unetuse korral soovitatakse juua kõrvitsamehu meega. Lisaks on kõrvitsal põletikuvastane mõju. Ainevahetushäirete puhul on soovitatav süüa kõrvitsat igal moel. Kõrvitsa-astelpajudžemm 1,5 l Maheda maitsega kõrvitsale annab astelpaju hapukust lisaks. Hapukas  moos sobib  saiale, pudrule või pannkoogile, aga miks mitte ka mõne liharoa lisandiks või maitseks kastmesse. Kalorsus 293 kcal/dl 2 kg kõrvitsa viljaliha 4 dl vett 1 kg astelpajumarju 700 g moosisuhkrut     Tükelda  kõrvitsa viljaliha. Vala potti, kalla peale vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda 20 minutit või kuni kõrvits on hästi pehme. Püreeri. Püreeri

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee