Kokka

Punapeet parandab mälu ja turgutab tervist 

Ideesahver, 5. oktoober 2018, 16:25
Punapeet - kasulik tervisele HELIN LOIK
Ammu on möödas ajad kui peeti ainult äädikaga marineerituna või toorsalatina söödi. Kasutusse on lisandunud palju retsepte, kus avalduvad selle juurvilja head ja tervistavad omadused. Punapeet on väärt kaaliumiallikas ja üks joodirikkamaid köögivilju. Kusjuures joodist on põhjamaalasel pidevalt vajaka. Südamehaigete, veresoonte lupjumise ja kõrge vererõhu ja kehvveresuse all kannatajate toidulaual võiks peet iga päev olla. Kasvõi peedimahlana, mida nüüd pudeliga müüakse.Küpseta peeti ahjus või hoopis keeda Tasub meeles pidada, et peeti ei pea oimetuks keetma. Teda võiks näiteks tervena fooliumisse keeratuna ahjus madalal kuumusel küpsetada. Nii püsib maitse parem! Kuigi kaasajal on aretatud ka oranže ja kollaseid peete, on parimad ikkagi tumepunased peedid. Kauplustes ja turul müüakse peete ka keedetud kujul, kuid ka kodune keetmine pole midagi keerulist ning peedimahl tuleb suht kergesti nõudelt maha. Poole keemise pealt peaks lihtsalt tule kinni keerama ja jätma peedid kaa

Punapeet - kasulik tervisele HELIN LOIK

Samal teemal

14. jaanuar 2017, 04:00
Rosolje: mõnes napib heeringat, teises on jälle liialt sibulat ja peeti

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee