Kokka

Maitsesta toitu huvitavate vürtsidega! 

Maire Suitsu, 13. jaanuar 2019, 14:41
Maitsesta toite ka muude maitseainetega kui sool ja pipar. Freeimages.com
Kas oled harjunud toite maitsestama vaid soola ja pipraga? Ole julge ja proovi erinevaid maitseaineid - nii eksootilisi kui ka tavapärasemaid, mis kodusel peenramaal kasvamas.

• Kuivatatud maitseainete aroom ja maitse säilivad kõige paremini jahedas ja õhukindla kaane all.
• Klaaspurgikesed peaksid valguse mõju vähendamiseks olema üleni etiketiga kaetud.
• Äsjajahvatatud vürtside aroom ja maitse on võrratult intensiivsemad kui mitu kuud purgis seisnul.
• Pikka hautamist vajavates roogades kasuta terveid või jämedalt purustatud maitseaineid. Lisa need alles 15–20 minutit enne kuumtöötlemise lõppu, vältimaks mõru maitsenüanssi.
• Värsked ürdid lisa hautistele või suppidele vahetult enne serveerimist või otse taldrikus.
• Praetavale lihale lisa maitseained alles pärast pinna pruunistumist, vältimaks kõrbemist ja sellega kaasnevat ebameeldivat maitset.
• Väga peeneks jahvatatud maitseaineid kasuta näiteks hakklihasegudes, aga ka valmisroogade lõplikuks maitsestamiseks 5–10 minutit enne serveerimist või ka nn lauamaitseainena.
• Külmroogade õige maitse kujuneb välja alles tunni-paari jooksul külmkapis hoidmisel.
• Põletavatel maitseainetel kulub maitse väljendumiseks kuumroogades vähemalt 5 minutit.
• Karripulber ja jahvatatud paprika tuleb õige maitse ja aroomi saamiseks väheses õlis läbi kuumutada. Otse purgist roale lisatuna toimivad need vürtsid peamiselt värvainena.  

Allikas Kodukiri

Samal teemal

7. jaanuar 2019, 09:37
Kuidas ingver kauem värske püsib?
4. jaanuar 2019, 16:36
Kuidas kiirendada avokaado küpsemist?
4. jaanuar 2019, 16:03
Käed koduste vahenditega korda!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee