Jaga:     
Kokka

Maitsev ja tervislik: rikkalik broilerisalat

Salati ained võid taldrikutele asetada rühmiti või siis vahetult enne serveerimist läbi segada.

Valmistusaeg 40 minutit

Sul on vaja: 

2 broilerifileed
võid ja õli praadimiseks
1 laimi koor ja mahl
2 sl õli
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
musta pipart
1 punane sibul
200 g pikka kurki
0,5 dl india pähkleid
1 sl piiniapähkleid
6 dl mitut sorti salatit rebituna (rukola, jääsalat jm)
2 dl viinamarju
2 pirni

Kaste:
2 dl hapukoort
1 sl sinihallitusjuustu
soola
musta pipart

Tee nii!

Prae kanafileed või ja õli segus küpseks, maitsesta soolaga. Lase jahtuda ja lõika viiludeks.

Riivi laimi koor ja pressi mahl. Sega õli, suhkru, soola ja musta pipraga. Nirista broilerifileedele pool saadud segust.

Koori sibul ja lõika õhukesteks rõngasteks. Lõik kurk õhukesteks viiludeks. Tõsta kurk ja sibul teise kaussi ja vala peale ülejäänud laimimahl.

Sega kastmeks hapukoor ja murendatud sinihallitusjuust. Maitsesta soola ja pipraga.

Rösti india ja piiniapähkleid kuival kuumal pannil. Laota taldrikule rebitud salatilehed. Lisa poolitatud viinamarjad, kooritud ja sektoriteks lõigatud pirn. Pane salatile sibularõngad, kurgiviilud ja kanafilee.

Raputa peale röstitud seemned, tõsta peale kaste. Serveeri kohe. 

(Foto: Matton Estonia)