Kokka

RETSEPT | Maitsev ja tervislik broilerisalat 

Pille Enden, 12. märts 2019, 10:05
 Foto: Matton Estonia
Tõeliselt rikkalikus salatis leidub lisaks kanafileele ka pähkleid ning puuvilju. Salati ained võid taldrikutele asetada eraldi või siis vahetult enne serveerimist läbi segada. Salat sobib hästi nii perekeskis einestamiseks kui ka külalistele serveerimiseks. Valmistusaeg 40 minutitSul on vaja: 

2 broilerifileed
võid ja õli praadimiseks
1 laimi koor ja mahl
2 sl õli
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
musta pipart
1 punane sibul
200 g pikka kurki
0,5 dl india pähkleid
1 sl piiniapähkleid
6 dl mitut sorti salatit rebituna (rukola, jääsalat jm)
2 dl viinamarju
2 pirni

Kaste:
2 dl hapukoort
1 sl sinihallitusjuustu
soola
musta pipart

Tee nii

Samal teemal

1. Prae kanafileed või ja õli segus küpseks, maitsesta soolaga. Lase jahtuda ja lõika viiludeks.
2. Riivi laimi koor ja pressi mahl. Sega õli, suhkru, soola ja musta pipraga. Nirista broilerifileedele pool saadud segust.
3. Koori sibul ja lõika õhukesteks rõngasteks. Lõik kurk õhukesteks viiludeks. Tõsta kurk ja sibul teise kaussi ja vala peale ülejäänud laimimahl.
4. Sega kastmeks hapukoor ja murendatud sinihallitusjuust. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Rösti India ja piiniapähkleid kuival kuumal pannil. Laota taldrikule rebitud salatilehed. Lisa poolitatud viinamarjad, kooritud ja sektoriteks lõigatud pirn. Pane salatile sibularõngad, kurgiviilud ja kanafilee.
6. Raputa peale röstitud seemned, tõsta peale kaste. Serveeri kohe. 

Allikas Kodukiri arhiiv

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee