Kokka

Õpetus: kuidas valmistada marineeritud kukeseeni 

Allikas: Pille Enden, Kodukiri, 20. september 2017, 15:54
Foto: Foto: Matton Estonia
Mahedas marinaadis kukeseened on lausa gurmeeroog. Sarnaselt võid valmistada ka puravikke või šampinjone. Piilu õpetust!  Valmistusaeg 20 minutit.                  

Sul on vaja: 
1,5 l kukeseeni
Marinaad:                  
0,5 dl õli                  
1 dl vett                
1 sibul                  
2–3 küüslauguküünt                  
paar vürtsitera                  
2 loorberilehte                  
2–3 tl sinepiseemneid                
2–3 nelgitera                  
3 tl meresoola                
0,75 dl suhkrut                                  
1 dl valge veini äädikat                
4 dl valget veini

Tee nii: 

mõõda kastrulisse õli ja vesi ja kuumuta keemiseni. Lisa viilutatud sibul ja küüslauk. Lisa siis kõik ülejäänud ained, v.a äädikas ja vein. Hauta 7–8 minutit. Lisa marinaadi äädikas ja vein ning puhastatud kukeseened. Kuumuta veel 5 min ja pane purki.           

Foto: Foto: Matton Estonia

Samal teemal

16. juuni 2018, 15:22
Tänavu varasuvel pole lootust metsast kukeseeni leida