Kokka

RETSEPT | Pošeeritud ehk upumunad 

Pille Enden, 4. jaanuar 2019, 16:13
Valmista hommikusöögiks upumuna.Foto: Matton Estonia
Hõrk ja õrn upumuna on rohelise salati rüpes serveerituna lausa gurmeeroog. Selle valmistamine ei pruugi esimese korraga perfektselt õnnestuda, kuid harjutamine teeb meistriks. Õigeid keetmistingimusi ja aega järgides on teie upumuna peagi täiuslik – lahtilõikamisel väljavalguva munakollasega.



Samal teemal

1. Pane kastruli põhja u 5 cm vett. Kuumuta keemiseni ja keera kuumus maha, nii et vesi muliseb kergelt.
2. Löö muna tassi või topsi lahti.
3. Pane vesi potis kahvli abil keerlema.
4. Lase muna topsist vette võimalikult madalalt. Iga järgmise muna lisamisel oota, kuni eelneva valge on kalgendunud.
5. Keeda 3 minutit ja tõsta vahukulbiga välja. Lase majapidamispaberil nõrguda.
6. Kui teed munad varem valmis, siis pane väljatõstetud munad jäisesse vette. Võta vahukulbiga välja, lase nõrguda ja pane külmkappi. Enne serveerimist aseta munad 1 minutiks uuesti kuuma vette.
7. Oluline upumuna õnnestumise eeldus: muna olgu võimalikult värske! Vana muna puhul ei garanteeri õnnestunud tulemust ka õiged valmistamisvõtted.

Allikas: Kodukiri