Suviste grillipidude edukaks õnnestumiseks pole ükski grillinipp üleliigne. (Foto: Matton Estonia)
Jaga:     
Nipid

Jaanipäev läheneb! Grillmeistrite 3 salanippi!

Grillimine pole küll raketiteadus, kuid neid nippe teades, sujub jaaniõhtu grillipidu nagu õlitatult. Leidsime Nipiraamatu ajakirjast kolm head nippi. 

Õlita ohutult

Ka grill tahab oma restile veidi õli, et lihakraam selle külge kinni ei kõrbeks. Paraku ei saa restile õli kallata ega piserdada, sest see annab toitu tuleleegile. Hea variant on rest õliga kokku hõõruda!

1.Kalla pisut õli harilikule kokkukäkerdatud majapidamispaberile.

2.Võta paberinutsakas pastatangide vahele ja hõõru grillrest õliga kokku. Nüüd võid muretult küpsetada!

Testi kuumust nii!

Suurepärane võimalus teada saada, millises astmes liha parasjagu grillil küpsetada, on hoida kätt umbes 10 sentimeetrit grillrestist kõrgemal. Kui pead käe kuumuse tõttu kahe sekundiga ära võtma, saab küpsetada kõrgeimas küpsusastmes liha. Kui viie sekundi pärast, tuleb keskmise küpsusega liha ja kui kümne sekundi pärast, saad küpsetada tooremapoolset einet.

Grilltikud alati varuks!

Kui oled kunagi olnud olukorras, kus grilltikke on kohe vaja, aga need on alles leotamata, pane järgnev nipp kindlasti kõrva taha!

1.Võta paras ports grilltikke ja pane need kümneks minutiks vette likku.

2. Võta ligunenud tikud, mässi tavalisse kilekotti ja pista sügavkülma.

Järgmine kord, kui tikke vaja, on need leotatult kohe sügavkülmas käepärast.