Kokka

Abiks köögis. Kuidas saada külm või kiirelt pehmeks? (6)

Laura Toomsalu-Karro, 9. jaanuar 2018, 08:28
Pehmenda või taignasse lihtsa vaevaga Foto: Matton Estonia
Kui õhtul tekib spontaanselt mõte hakata kooki küpsetama, siis võib kõige probleemsemaks osutuda üks komponent - või. See on külmikust välja võttes külm kui kivi. 

Mõne koogiretsepti puhul ei ole hea võitükki lihtsalt potti visata ja pliidil vedelaks sulatada, ütleb kokkama.ee blogi perenaine Ragne Värk. Kui aga võid on kiiremini pehmeks vaja saada, siis on selleks kaks nippi.

Kiire

Lõika või väiksemateks tükkideks ja jäta 10-15 minutiks lauale sulama. Selle aja jooksul saad teha teisi ettevalmistusi koogi küpsetamiseks.

Kiirem

Pane tükeldatud või madala kuumusega mikrolaineahju ja kontrolli iga 20 sekundi järel, et või oleks parajalt pehme, aga mitte sulanud.

Edasi ei ole muud, kui koostisosad kokku segada ja kook ahju pista.

Pehmenda või taignasse lihtsa vaevaga Foto: Matton Estonia

Samal teemal

12. märts 2018, 05:25
Koolilapse kokakool: imemaitsev soe jäätisejook

6 KOMMENTAARI

m
Maali (põltsa)maalt 24. detsember 2017, 02:12
Laske vesi väiksemas potis keema minna, siis valage pott tühjaks ja pange tagurpidi võile peale. Vajadusel võite veel ka froteerätiga poti katta. Peaks ilusti või pehmeks saama.
k
24. detsember 2017, 02:06
ku. senpe ale.
Loe kõiki (6)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee