Pehmenda või taignasse lihtsa vaevaga (Foto: Matton Estonia)
Jaga:     
Kokka

Abiks köögis. Kuidas saada külm või kiirelt pehmeks? (6)

Kui õhtul tekib spontaanselt mõte hakata kooki küpsetama, siis võib kõige probleemsemaks osutuda üks komponent - või. See on külmikust välja võttes külm kui kivi. 

Mõne koogiretsepti puhul ei ole hea võitükki lihtsalt potti visata ja pliidil vedelaks sulatada, ütleb kokkama.ee blogi perenaine Ragne Värk. Kui aga võid on kiiremini pehmeks vaja saada, siis on selleks kaks nippi.

Kiire

Lõika või väiksemateks tükkideks ja jäta 10-15 minutiks lauale sulama. Selle aja jooksul saad teha teisi ettevalmistusi koogi küpsetamiseks.

Kiirem

Pane tükeldatud või madala kuumusega mikrolaineahju ja kontrolli iga 20 sekundi järel, et või oleks parajalt pehme, aga mitte sulanud.

Edasi ei ole muud, kui koostisosad kokku segada ja kook ahju pista.

Pehmenda või taignasse lihtsa vaevaga (Foto: Matton Estonia)

6 kommentaari

S
Seesam Une  /   13:36, 29. juuni 2016
Kõige lihtsam on juustunoaga laastud tõmmata.
O
OOOHHHH!!!!  /   21:17, 29. juuni 2016
Nende nippide väljamõtlemiseks ei pea küll eriline geenius olema.
E
ere  /   12:33, 5. juuli 2016
kui ma külmikust või võtan ja lauale panen, mul küll ta 15min jooksul "sulama" ei hakka.
K
kokk  /   22:09, 23. dets 2017
mina riivin
  /   02:06, 24. dets 2017
ku. senpe ale.
M
Maali (põltsa)maalt  /   02:12, 24. dets 2017
Laske vesi väiksemas potis keema minna, siis valage pott tühjaks ja pange tagurpidi võile peale. Vajadusel võite veel ka froteerätiga poti katta. Peaks ilusti või pehmeks saama.

Loe ka neid lugusid