Hoia pruun suhkur alati pehmena nende lihtsate nippidega. (Foto: Matton Estonia)
Jaga:     
Nipid

Maiasmokkadele! Nipid, kuidas kivikõva pruun suhkur pehmeks muuta

Kivikõvaks muutunud pruuni suhkrut oleme kindlasti kõik näinud ja seda käkki on väga keeruline koogitainasse lisada. Siin on sulle aga neli nippi, kuidas saada pruun suhkur jälle värskeks, pehmeks ja niiskeks nagu ta olema peaks.

1. Pista suhkruga samasse purki või kilekotti paar vahukommi. Ime küll, aga suhkur püsib tõesti pehme.

2. Ööseks suhkruga ühte kotti jäetud saiaviil peaks samuti suhkru pehmuse tagama.

3. Samal moel toimib ka õunaviil või paar. Suhkur imeb endasse õunas olevat niiskust ja ongi jälle paras kasutamiseks.

4. Pane kilekotti suhkrukängar ja vee all niisutatud köögipaber ning pista see 20 sekundiks mikrolaineahju. Kilekoti asemel võid panna ahju ka kaanega kaetud keraamilisse kaussi asetatud suhkru ja niiske paberi. Kõvema suhkru puhul pead kuumutamisaega võibolla kordama.


Kui suhkur jälle värske on, pane see kindlasti õhukindlasse, kummitihendiga purki või taassuletavasse kilekotti. Siis ei pea enam kivistunud suhkruga kokku puutuma. Aga kui suhkur ikkagi mingi ime läbi taas kõvaks muutub, siis võimalus on seda ka tainasse riivida!

Hoia pruun suhkur alati pehmena nende lihtsate nippidega. (Foto: Matton Estonia)