Kokka

RETSEPT | Maitsev ja kiire ahjuroog! 

Laura Strandberg, 31. detsember 2018, 09:08
Köögiviljadest saad ahjus valmistada maitsva roa! Laura Strandberg
Ahjuköögiviljad peekoni ja põldubadega on lihtne roog, mida võid valmistada argipäeva õhtuks või nädalavahetusel külalistele!

Kogus: Neljale
Valmistamisaeg: 1 tund

Samal teemal

Ohhoo! Tee ise 5 minutiga majoneesi!
23. detsember 2018, 08:30
RETSEPT | Kasukas suitsulõhega
14. detsember 2018, 15:13

Vaja läheb:
250 g keedetud põldube
180 g peekonit 
400 g kartuleid
300 g porgandeid
küpsetamiseks mõeldud oliiviõli
maitserohelist, näiteks tüümiani
soola
Kastmeks:
2 dl hapukoort
1 dl majoneesi
1 küüslauguküüs
maitserohelist
soola-pipart

Tee nii: 
Pane ahi 220 kraadi juurde soojenema. Koori kartulid ja porgandid, lõika kartulid sektoriteks ja porgandid suupärasteks viilakateks. Kuivata köögiviljad köögipaberiga, piserda neile õli ning sega läbi. 
Laota köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlase kihina nii, et neid ei peaks väga palju segama. Siiski, kui pealmised hakkavad juba pruunistuma, tõsta alumisi korra või paar ettevaatlikult üles ja küpseta veel veidi, et kõik köögiviljad saaksid kuldse jume.
Kui kartulid-porgandid hakkavad valmis saama, pruunista pannil sibul ja peekon ning lisa lõpupoole ka oad. Sega kokku kaste. Tõsta köögiviljad taldrikuile, pane peale veidi oa-peekonisegu ja vala kaste peale või tõsta see koos väikse topsikuga sooja salati kõrvale. Söö kohe!

Hea nipp! Proovi peekoni asemel suitsuliha või serveeri kõrvale seakaelakarbonaadi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee