Kokka

RETSEPT | Lihtne ja maitsev! Lõhefilee mee ja seesamiseemnetega 

Laura Strandberg, 31. märts 2019, 09:16
Mee ja seesamiseemnetega ahjukala.   Laura Strandberg
Murrad pead, mida täna õhtuks oma perele õhtusöögiks valmistada? Lihtsalt ja kiiresti valmiv ahjukala viib keele alla. Keeda juurde riisi või pane küpsema ahjukartul ning naudi! 

Kogus: Neljale

Valmistamisaeg: 30 minutit

Vaja läheb: 
700 g lõhefileed
3 sl vedelat mett
1,5 dl seesamiseemneid
1 väiksema sidruni mahl
soola
praadimiseks oliiviõli

 Tee nii: 

Lõika lõhe umbes 3–4 sentimeetri laiusteks tükkideks ja pigista peale veidi sidrunimahla. Raputa peale soola ja määri veidi mett. Paneeri iga tükikest seesamiseemnetes ja pruunista kiirelt mõlemalt poolt kuumal pannil oliiviõlis.

Pane iga tükk eraldi fooliumisse ja küpseta 175kraadises ahjus veel umbes 10–12 minutit, kuni kala on küps.

NIPP! Võid kala ahju pista ka fooliumita, jälgi lihtsalt, et kala üle ei küpseks!

Samal teemal

29. märts 2019, 12:21
INTERVJUU | Kirsti Timmer: ära ole kaasalohiseja, vaid võta eluohjad enda kätte!
29. märts 2019, 07:23
6 kõige mustemat kohta sinu kodus, mida unustad puhastada
24. märts 2019, 05:42
Varajaste ärkajate lemmik: banaanimüsli seemnetega

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee