Valmista õhtuks eriti maitsev roog oma perele! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Nii maitsev! Valmista küüslaugu-parmesani ahjukana!

Kana ja parmesani kooslus on alati imehea. Kui kõrval on sinepiseemnetega kartulipuder, on maitseelamus veelgi täiuslikum.  

Kogus: neljale

Valmistamisaeg: 1 tund

Vaja läheb:

Kana:

6–8 kana kintsuliha tükki

jahvatatud meresoola

100 g majoneesi

80 g parmesani

2–3 küüslauguküünt

150 g kirsstomateid

palsamiäädikakastet

oliiviõli küpsetamiseks 

Kartulipuder:

1 kg kartuleid 

2 sl oliiviõli 

2 sl sinepiseemneid

250 ml piima 

80 g võid 

veidi peterselli ja soola

Tee nii!

Maitsesta kanakintsud soolaga ja aseta ahjuvormi.

Sega majonees riivitud parmesani ja peenelt hakitud küüslauguga ja laota kintsudele.

Poolita kirsstomatid, maitsesta palsamiäädikakastme ja oliiviõliga ning pane need eraldi väiksemasse vormi. 

Küpseta nii kana kui kirsstomateid 180 kraadi juures 40 minutit.

Keeda kartulid pehmeks. Kurna kartulid ja lase neil veidi seista. 

Samal ajal kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja rösti sinepiseemneid umbes minut, kuni need hakkavad prõksuma.

Lisa pannile piim ja või ning kuumuta segades, kuni või on sulanud. Lisa pannile kartulid ja tambi need pudruks.

Kalla puder kaussi ja mikserda paar minutit, kuni puder on kohev. Maitsesta soola ja hakitud peterselliga. Serveeri kohe koos kana ja kirsstomatitega!

Hea nipp!

Kana asemel võid küpsetada hoopis kala! Sel juhul jälgi, et kala üle ei küpseks.

Valmista õhtuks eriti maitsev roog oma perele! (Foto: Laura Strandberg)

Loe ka neid lugusid