Kokka

Ploomiaeg on käes! Ahjusoe õuna-ploomikrõbedik paitab maitsemeeli 

Retsept, tekst ja foto: Laura Strandberg, allikas: Nipiraamat oktoober 2015, 23. september 2016, 10:21
Imemaitsev ploomikrõbedik viib keele alla.  Foto: Laura Strandberg
Õuna-ploomikrõbedik on lihtsalt valmiv maius. Kuldne magustoit sobib ideaalselt nautimiseks koos kuuma kohvi ning külma jäätisega.

 

Kogus: 6-8 inimesele

Valmistamisaeg: 1 tund

Vaja läheb: 

600 g ploome

2 keskmise suurusega õuna

120 g jahu

50 g purustatud mandleid

50 g purustatud sarapuupähkleid

120 g tumedat muscovado suhkrut

150 g külma võid

1,5 tl kaneeli

veidi võid määrimiseks

serveerimiseks vaniljejäätist

Tee nii: 

Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema. Sõelu jahu ning sega kaneeliga. Tükelda või kuubikuteks, näpi koos jahuga purutaoliseks massiks ning sega hulka suhkur, purustatud mandlid ja pähklid. Lõika ploomid pooleks, eemalda kivi ning lao võiga määritus ahjuvormi, lõikepind ülevalpool. Tükelda õunad ja laota ploomide peale. Raputa peale purutainas ja küpseta ahjus umbes 40 minutit, kuni krõbedik on omandanud kuldse jume. Serveeri kohe koos vaniljejäätisega!

Nipp: Saad retseptis kasutada ka tavalist suhkrut. Samuti võid mandlid välja jätta ja asendada 50 g sarapuupähkitega ning vastupidi.

 
Imemaitsev ploomikrõbedik viib keele alla.  Foto: Laura Strandberg

 

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee