Kokka

Vihmase sügispäeva maius: ahjusoe õuna-ploomikrõbedik teeb kõhule pai 

Laura Strandberg, 17. september 2019, 06:08
Imeliselt maitsev õuna-ploomikrõbedik viib keele alla!Foto: Laura Strandberg
Mõnusalt sügisese mekiga õuna-ploomikrõbedik on lihtsalt valmiv magustoit, mis sobib ideaalselt nautimiseks koos kuuma kohvi ning külma jäätisega. Lisaks leevendab see hästi vihmasest ilmast tingitud rõskust ning teeb kõhule pai.

Valmistamisaeg: 1 tund

Vaja läheb (6-8 portsjonit):

  • 600 g ploome
  • 2 keskmise suurusega õuna
  • 120 g jahu
  • 50 g purustatud mandleid
  • 50 g purustatud sarapuupähkleid
  • 120 g tumedat muscovado suhkrut
  • 150 g külma võid
  • 1,5 tl kaneeli
  • veidi võid määrimiseks
  • serveerimiseks vaniljejäätist

Samal teemal

Valmista krõbedikku nii:

Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.
Sõelu jahu ning sega kaneeliga.
Tükelda või kuubikuteks, näpi koos jahuga purutaoliseks massiks ning sega hulka suhkur, purustatud mandlid ja pähklid.
Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ning lao võiga määritud ahjuvormi, lõikepind ülalpool. Tükelda õunad ja laota ploomide peale.
Raputa peale purutainas ja küpseta ahjus umbes 40 minutit, kuni krõbedik on omandanud kuldse jume. Serveeri kohe koos vaniljejäätisega! 

Hea nipp! 
Retseptis võid kasutada ka tavalist suhkrut. Samuti võid mandlid välja jätta ja asendada 50 g sarapuupähkitega või vastupidi.

Imeliselt maitsev õuna-ploomikrõbedik viib keele alla!Foto: Laura Strandberg