Kokka

RETSEPT | Kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga 

Laura Strandberg, 3. september 2018, 21:07
Kõrvitsapüreesupp sulatatud juustuga Foto: Laura Strandberg
Kõrvits on väga tervislik! Valmista lihtsalt valmiv kõrvitsasupp soojendava ingveri ning kreemja Merevaiguga.

Vaja läheb:

1 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat

500 ml köögiviljapuljongit

200 g naturaalset Merevaigu sulatatud juustu

2 küüslauguküünt

jupp ingverit

1 sibul

oliiviõli

soola ja pipart

serveerimiseks kõrvitsaseemneõli, röstitud kõrvitsaseemneid ja tüümani

Tee nii: 

Haki sibul, ingver ja küüslauk peenelt ning pruunista neid veidi paksupõhjalises potis, kuumas oliiviõlis klaasjaks. Hauta kõrvits puljongis pehmeks. Lisa lõpupoole, kui kõrvits on peaaegu pehme, ka sulatatud juust ja oliiviõlis pruunistatud sibul ning hauta segades veel veidi. Maitsesta soola ja pipraga ning püreeriblenderis, köögikombainis või saumiksriga. Serveeri kohe koos kõrvitsaseemneõli, kõrvitsaseemnete ja tüümianiga!

Nipp: Eriti toeka eine saad kui lisad supile pruunistatud suitsuliha või peekonit ja ciabattaviilud!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
levi@ohtulehtkirjastus.ee