Vürtsikas toit võib vahel pisara silma tuua. (Foto: Matton Estonia )
Jaga:     
Nipid

3 kodust kööginippi

Kas tead, mida teha, kui oled ampsanud liiga aplalt vürtsikat toitu ja pisar kipub silma? Saa teada. 

Sõid liiga vürtsikat toitu?

Võta abiks India köögitarkus. Kõrvetavat tunnet leevendavad kõige paremini piimatooted. Joo vürtsikale toidule peale keefirit või piima. Väldi vett - see teeb asja hullemaks.

Kus säilitada oliivõli?

Oliivõli muutub külmikus liiga jaheda temperatuuri tõttu häguseks. Hangunud tükid kaovad, kui õli mõnda aega toatemperatuuril seisab. Säilita oliivõli pimedas kapis toatemperatuuril.

Kas küüslauk tahab külma?

Küüslaugu jaoks on külmkapis liiga niiske ja seal hoides muutub köögivili kumjaks. Säilita küüslauku parem paberkotis ja mitte väga soojas ruumis. 

Vürtsikas toit võib vahel pisara silma tuua. (Foto: Matton Estonia )