Et külmikusse piiludes ei tabaks sind halb üllatus, paiguta asjad õigesti. (Foto: Matton Estonia )
Jaga:     
Nipid

7 nippi, kuidas toitu külmikus hoida

Paiguta toit külmkappi õigesti, et see püsiks võimalikult kaua värske. Siin on sulle juhised!

ÜLEMISSE RIIULISSE pane valmistoidud, näiteks jogurt, juust ja koogitükk.

KESKMISSE RIIULISSE pane õhukindlalt sule-tud karpides eelmise päeva toidud, avatud purgid-pudelid, vorstid, singid ja piim.

ALUMISE RIIULI tagasein on külmiku kõige külmem koht, seega sobilik koht munade, toore liha ja kala jaoks.

UKS on külmiku kõige soojem koht ning see- ga sobiv toiduainetele, mis taluvad aeg-ajalt sooja. Näiteks sinep ja ketšup, kastmed, moosipurgid, või ja mahlapakid.

SALATISAHTEL on loomulikult salatitele, puu- ja köögiviljadele, kuid eralda need, et üks riknenud vili teist pahaks ei ajaks.

Pane külmkapi sisu kirja!

Kinnita külmiku juurde tahvel, kuhu pane kirja kõik toiduained, mis koduuksest sisse tuuakse, ja kustuta ära, kui need on söödud. Sel moel on mõnus lõuna- või õhtusööki planeerida, sest kõik toiduained on kenasti silme ees. Nii ei osta sa tõenäoliselt topeltasju ega pea külmikus sobrama ja otsima poolikut juustutükki, mis pidi seal kindlasti olema.

Tark külmikuplaan
Pane poest ostetud värske toidukraam külmikus tahapoole. Las ettepoole jäävad vanemad toiduained, mis on hea enne uute kallale asumist nahka pista.

Et külmikusse piiludes ei tabaks sind halb üllatus, paiguta asjad õigesti. (Foto: Matton Estonia )

Loe ka neid lugusid