Õige talvetoit! (Foto: Laura Strandberg)
Jaga:     
Kokka

Valmistume pühadeks: ahjupotiliha juurikatega

Kas mäletad vanaema pakutud ehtsas ahjus pikalt küpsenud liha? See ongi see toit! Retsept on lihtne ja mugav – sinul on vaid koorimisvaev.

Retsept on neljale, valmistamisaeg 20 minutit + öö ahjus.

Sul on vaja:

500 g seakaelakarbonaadi

2,5 sl mett
4 sl sinepit
1 bataat

2 sibulat
3 küüslauguküünt
pool väiksemat kapsapead

1 väiksem kaalikas
5 porgandit
400 ml vett
soola ja pipart
veidi rosmariini soovi korral

Tee nii:

1. Tükelda kaelakarbonaad suuremateks tükkideks, maitsesta mee ja sinepiga ning jäta 24 tunniks külmkappi maitsestuma. (Võid lihal lasta maitsestuda ka 48 tundi.)

2. Pese ja koori kõik köögiviljad. Poolita bataat, sibul ja küüslaugud, tükelda jämedalt kapsas ja kaalikas.
3. Pane liha, terved porgandid ja tükeldatud köögiviljad ahjupotti ja vala peale vesi. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa ka mõni rosmariinioks.

4. Jäta praad üheks ööks suurde ahju, milles on umbes pool tundi tagasi tuli kustunud.

Hea teada!

Hoia liha enne ahju panemist tund aega toatemperatuuril, siis pruunistub see paremini!

Õige talvetoit! (Foto: Laura Strandberg)