Kokka

Retsept | Mustika-kohupiimakook 

Laura Strandberg, 12. juuli 2018, 10:14
Klaasike piima sobib koogi kõrvale nagu valatult.  Foto: Laura Strandberg
Naudi kooki külmal talveõhtul või võta nädalavahetusel vanaema juurde kaasa!

Sul on vaja: 

põhi:

250 g digestiivküpsiseid

80 g võid

täidis:

250 g valget šokolaadi

3 muna

250 g toorjuustu

200 ml vahukoort

400 g vanillimaitselist kohupiimapastat

150 g digestiivküpsiseid

3,5 dl mustikaid (PS! võid mustikate asemel kasutada ka teisi mahedamaitselisi marju!)

kate:

200 g valget šokolaadi

200 g hapukoort

1 dl mustikaid

Tee nii: 

1. Purusta küpsised köögikombainis peeneks ja sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva vormi põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Sulata valge šokolaad ja jäta jahtuma.

3. Klopi lahti munad, sega juurde toasoe toorjuust, suhkruga vahustatud vahukoor ja kohupiimapasta.

4. Tükelda küpsised jämedalt.

5. Püreesta suurem osa mustikatest köögikombaini, blenderi või saumikseriga ning lisa need koos jahtunud šokolaadi ja ülejäänud tervete mustikatega täidisele.

6. Vala täidis põhjale ja küpseta 160kraadises ahjus 45–50 minutit.

7. Sulata šokolaad ja lase jahtuda.

8. Sega jahtunud šokolaadi sisse hapukoor ja püreestatud mustikad. Laota kate koogile ja aseta veel 10 minutiks ahju.

9. Lase jahtuda ja hoia serveerimiseni külmas!

Klaasike piima sobib koogi kõrvale nagu valatult.  Foto: Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee