Kokka

Retsept vabariigi aastapäeva lauale: mustika-kohupiimakook 

Laura Strandberg, 19. veebruar 2019, 12:14
Klaasike piima sobib koogi kõrvale nagu valatult.  Foto: Laura Strandberg
Lihtne kohupiimakook, kus ohtralt mustikaid ja valget šokolaadi, sobib hästi pidulauale. 

Sul on vaja: 
põhi:
250 g digestiivküpsiseid
80 g võid
täidis:
250 g valget šokolaadi
3 muna
250 g toorjuustu
200 ml vahukoort
400 g vanillimaitselist kohupiimapastat
150 g digestiivküpsiseid
3,5 dl mustikaid (PS! võid mustikate asemel kasutada ka teisi mahedamaitselisi marju!)
kate:
200 g valget šokolaadi
200 g hapukoort
1 dl mustikaid

Tee nii: 

1. Purusta küpsised köögikombainis peeneks ja sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva vormi põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Sulata valge šokolaad ja jäta jahtuma.

3. Klopi lahti munad, sega juurde toasoe toorjuust, suhkruga vahustatud vahukoor ja kohupiimapasta.

4. Tükelda küpsised jämedalt.

5. Püreesta suurem osa mustikatest köögikombaini, blenderi või saumikseriga ning lisa need koos jahtunud šokolaadi ja ülejäänud tervete mustikatega täidisele.

6. Vala täidis põhjale ja küpseta 160kraadises ahjus 45–50 minutit.

7. Sulata šokolaad ja lase jahtuda.

8. Sega jahtunud šokolaadi sisse hapukoor ja püreestatud mustikad. Laota kate koogile ja aseta veel 10 minutiks ahju.

9. Lase jahtuda ja hoia serveerimiseni külmas!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee