Kokka

Hõrk küpsetis: õuna-martsipanikook 

Laura Strandberg; allikas Nipiraamat, 15. detsember 2017, 18:14
Kas saaks tükikese veel? Foto: Laura Strandberg
See kook saab sööjatelt kiita nii mahlasuse kui rikkaliku martsipanitäidise eest! Traditsioonilise maitsega kook meeldib nii suurtele kui ka väikestele.

Sul on vaja:

põhi:

100 g võid
2 sl suhkrut
3 muna
2 dl kaerajahu
1,5 dl kaerahelbeid

1 tl küpsetuspulbrit

kate:

3 muna
1 dl suhkrut
300 g hapukoort
200 g toorjuustu
200 g riivitud martsipani
700 g koorimata õunu
pealeraputamiseks veidi suhkrut ja kaneeli

Tee nii: 

1. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa ükshaaval munad.
2. Sega omavahel jahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber ning lisa need muna-võisegule. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.

3. Mikserda munad suhkruga läbi, sega sisse ka hapukoor, toorjuust ja riivitud martsipan ning mikserda veel veidi.

4. Puhasta õunad ja lõika jämedateks viiludeks.
5. Vala täidis põhjale ning lao peale õunaviilud.

Hea teada!

Võid kasutada kaerajahu asemel ka nisujahu, kuid ära jäta välja kaerahelbeid. Viimaste kogust võid nisujahu kasutades isegi veidi suurendada!

Kas saaks tükikese veel? Foto: Laura Strandberg

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee