Nipid

Kuidas kiirendada avokaado küpsemist?  

Toimetas Kelly Kipper, 6. jaanuar 2018, 11:52
Valmis avokaado koort on lihtne eemaldada.  Foto: Matton Estonia
Läksid poodi avokaadojahile, aga ühtegi küpset vilja ei leidnud? Siin on nutikas nipp, kuidas küpsemisele hea hoog sisse anda. 

1. Pane avokaado pruuni paberkotti. Vili toodab etüleengaasi, mis põhjustab selle küpsemist. Paberkott on nö lõks, kus protsess kiireneb. PS! Veendu, et kotis poleks auke. 

2. Aseta kotti ka banaan, õun või tomat, mis samuti toodavad suuremas koguses õigeid gaase, kiirendades sellega avokaado küpsemist. 

3. Sulge kott ja hoia seda toatemperatuuril. Kui sul pole puuvilja avokaadole lisaks panna, võtab küpsemine aega kuni 3-5 päeva, puuviljaga kulub protsessiks 1-3 päeva.  

Avokaado, mis pole veel valmis, on rohelist värvi. Küps vili on aga lillakas, pruunikasroheline või mustjas. 

PS! Ära pane toorest avokaadot külmikusse - see pidurdab vilja valmimist. Terve küpse avokaado maitseomadused säilivad külmikus umbes kaks päeva. 

Kui sa jätad toore avokaado köögikapile omal jõul valmima, võib selleks kuluda nädalake. 

Valmis avokaado koort on lihtne eemaldada.  Foto: Matton Estonia

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2600
helen.serka-sanchez@nipiraamat.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee